Om oss

Fredrik Olsson heter jag som grundade och driver Pumpbolaget sedan början av 2021. Jag har arbetat med pumpar och dess kringutrustning i 20 års tid, både inom service och försäljning. Min far grundade ett pumpserviceföretag 1982 där jag arbetat fram till 2021. Jag har ett förflutet som styrelsemedlem i branschorganistationen Pumpserviceföretagen där jag varit aktiv med att utveckla kurser, höja och bibehålla kompetensen inom pumpbranschen. Jag har utbildat mig i en mängd olika utbildningar och är diplomerad pumpservicetekniker enligt Pumpserviceföretagens riktlinjer samt innehar el-behörighet.


Vi är ett märkesoberoende företag och kan därför erbjuda den mest lämpliga pumpen eller lösning för kundens ändamål.

Vi jobbar på ett lösningsorienterat sätt där vi använder oss av mitt breda kontaktnät med de bästa produkterna, snabba leveranstider och kort inställesetid. Att jobba nära kunden, att vara lyhörd och alltid leverera förstklassig service på överenskommen tid är en självklarhet för oss. Vi har ett lager på de mest frekventa pumparna, reservdelarna och tillbehören som finns ute på marknaden för att kunna avhjälpa fel så fort som möjligt. 

Vårt uppdrag


Våra uppdrag är både små och stora. Från en liten felsökning till en komplett ombyggnad av en pumpanläggning. Vi kan även hjälpa er som konsult vid större projekt eller om ni är i behov av expertishjälp innom en eventuell upphandling eller projektledning.


Vi hjälper både små och stora företag, fastighetsbolag, samfälligheter, kommuner och landsting samt privatpersoner i stora delar av vårt avlånga land. 

Varför välja oss


När du anlitar oss ska du känna dig trygg i ditt val av leverantör/samarbetspartner.

Vi har erfarenheten, kompetensen och servicen du letar efter.

Våra tekniker är diplomerade pumpservicetekniker med el-behörighet. En trygghet för dig som kund.

Vi är belägna i Lina industriområde i Södertälje men betjänar kunder över hela Sverige. Vi utför service ute på plats hos kund och i vår serviceverkstad.

Vår ambition är att ha 100% nöjda kunder. Vi hoppas att du vill vara med att bidra till detta.